Ohje - WiseGolf: Golfautojen hallintakalenteri

Ohjeet golfautojen hallintakalenterin käyttöön.

Huomioita

• Autokalenteri perustuu järjestelmän tuotehallinnan tuotekorttiin.
  • WiseNetwork on luonut jokaiselle golfasiakkaalle tuotehallintaan valmiiksi tuotekortin nimellä "golfauton vuokra".
  • Jokaisen asiakkaan tulee itse käydä asettamassa kyseiselle tuotekortille paikoilleen kirjanpitotili sekä roolinäkyvyys.

1. Autokalenteri löytyy järjestelmän hallintapuolelta kohdasta

→ "Myynti"
→ "Tuotteet"
→ "Tuotteet"

Etsitään tuotehallinnan hakukenttien avulla tuote, jonka nimi on ”golfauton vuokra”.
Klikataan kyseinen tuotekortti auki sen nimestä.

Autokalenteri perustuu järjestelmän tuotehallinnan tuotekorttiin nimeltä "golfauton vuokra".

2. Tuotekortille tulee olla asetettuina

• Kirjanpitotili, jonne kaikki kyseisen tuotteen myynti ohjautuu. Mikäli kirjanpitotili puuttuu muodostuvat myyntitositteet puutteellisina.
    • Roolinäkyvyys (tuotekortilla kohta näkyvyys), jonka avulla varauskalenteri näkyy vain halutuille rooleille. Katso ohje rooliohjatun kalenterin esille laittamiseen verkkokauppaan alempaa tältä sivulta.
    • Jokainen kenttä laittaa nämä asetukset tuotekortille paikoilleen itse.

Tuotekortille tulee olla asetettuina kirjanpitotili sekä tuotteen näkyvyys eri rooleille.

Autokalenteria pääsee esikatselemaan kalenterinäkymässä, kun klikkaa tuotekortin alareunasta

→ "Esikatselu"

Kalenterinäkymä avautuu klikkaamalla "Esikatselu"-painiketta.

Jotta autokalenteria ei tarvitsisi avata aina tuotekortin kautta (klikkaamalla esikatselu-painiketta), suosittelemme lisäämään sen rooliohjatusti näkyville verkkokauppaan, jolloin se on helposti haluttujen henkilöiden avattavissa.

1. Tuotekortille tulee olla asetettuina (rastitettuina) vain ne tietyt roolit, joille halutaan antaa katseluoikeus autokalenteriin. Esim. tässä tapauksessa järjestelmän pääkäyttäjät (root-rooli) sekä caddimasterit (caddimaster-rooli).

Uudet roolit luodaan tarvittaessa järjestelmän roolien hallinnan avulla kohdasta (Asetukset → Roolit → Roolien hallinta).

Ohjeet roolien luomiseen >>

Ohjeet roolien lisäämiseen henkilöille >>

Tuotekortille tulee olla asetettuina (rastitettuina) vain ne tietyt roolit, joille halutaan antaa katseluoikeus autokalenteriin.

2. Lisätään autokalenteri verkkokaupan valikkoon rastittamalla haluttu verkkokaupan otsikko tuotekortin kohdassa "Kategoriat".

Klikataan

"Lisää tuote verkkokaupan kategoriaan"

Rastitetaan se kategoria, jonka alta autokalenterin halutaan jatkossa löytyvän.

→ Lopuksi klikataan "Lisää" ja vielä tallennetaan tuotekortti.

Kalenteri näkyy nyt verkkokaupan kyseisen kategorian (otsikon) alla tuotekortilla määritetyille rooleille edellyttäen, että käyttäjä on kirjautunut sisään järjestelmään ja hänelle on asetettu sinne kyseinen rooli.

Mikäli haluttua kategoriaa ei löydy, käydään luomassa uusi verkkokaupan kategoriahallinnassa. (Myynti → Tuotteet → Kategoriat)

Myös koko kategoria voi olla rooliohjattu (jos autokalenterille halutaan luoda oma otsikkonsa verkkokauppaan). Tämä määritetään kategorian hallinnassa.

Ohjeet verkkokaupan kategorioihin >>

Lisätään autokalenteri verkkokaupan valikkoon rastittamalla haluttu verkkokaupan otsikko tuotekortin kohdassa "Kategoriat".

1. Kun halutaan poistaa autoja käytöstä tiettynä ajankohtana, aktivoidaan ensin sivun ylälaidasta toiminto "Poista aikaväli käytöstä" asetukseen "päällä" klikkaamalla sitä kerran.

Pois päältä = Tässä asetuksessa (kun aikavälin poistaminen käytöstä on pois päältä) kalenterisivulla näkyy autojen varausnäkymä, mistä pääsee tekemään varauksia autoille. Aikavälien poistaminen on tällöin pois päältä eikä autojen poistaminen käytöstä onnistu. Ylärivin kentät ja "tee varaus" -painike viittaavat varauksen tekoon.

Päällä = Tässä asetuksessa (kun aikavälin poistaminen käytöstä on päällä), pääsee poistamaan autoja käytöstä. Ylärivin kentät ja "poista aikaväli käytöstä" -painike viittaavat autojen poistamiseen käytöstä.

Aktivoidaan ensin sivun ylälaidasta toiminto "Poista aikaväli käytöstä" asetuksesta "pois päältä asetukseen "päällä" klikkaamalla sitä kerran.

2. Rastitetaan riveiltä kaikki ne autot, jotka halutaan ottaa pois varattavista tiettynä ajankohtana.

Asetetaan sivun yläreunaan päivämäärä, kellonaika ja haluttaessa syy autojen poisottamiselle käytöstä.

Klikataan "poista aikaväli käytöstä".

Huom. Kellonaikoja voi muokata myös autokohtaisesti (ks. seuraavat kohdat).

Valitaan autot ja asetetaan ajankohta, jolloin ne ovat pois käytöstä.

3. Autot on nyt poistettu käytöstä ja selite tullut näkyviin kalenterinäkymään.

Autojen poiskäytöstäolon kellonaikoja ja selitteitä voi muuttaa klikkaamalla punaista palkkia kyseisen auton rivillä, jolloin avautuu ponnahdusikkuna kyseisille asetuksille.

Autot on nyt poistettu käytöstä ja selite tullut näkyviin kalenterinäkymään.

1. Mikäli auto halutaan palauttaa takaisin käyttöön ja vuokrattaviksi ennenkuin asetettu aika päättyy, voidaan tämä tehdä klikkaamalla auton kohdalla näkyvää punaista palkkia.

Avautuvasta ponnahdusikkunasta valitaan "poista", jolloin auto palautuu takaisin käyttöön.

Huom. autojen palauttamista käyttöön ei voi tehdä massana eli jokainen auto täytyy käydä klikkaamassa erikseen takaisin käyttöön.

Auton saa palautettua käyttöön klikkaamalla auton kohdalla näkyvää punaista palkkia. Tämän jälkeen ponnahdusikkunassa klikataan "poista".

Huom. normaalit autovaraukset tehdään aina varsinaisen ajanvarauskalenterin puolelta eli cadari ei tee tätä kautta ns. arkivarauksia.

1. Järjestelmä optimoi autojen ajomääriä, jotta niiden käyttöaste pysyy tasaisena. Se tarjoaa automaattisesti varattavaksi autoa, joka on optimaalisin vaihtoehto seuraavalle varaukselle. Varattava auto näkyy kalenterissa violetilla värillä.

Käyttöasteen kannata optimaalisin seuraava varattava auto näkyy kalenterissa violetilla värillä.

2. Asetetaan sivun yläreunassa näkyviin kenttiin varauksen päivämäärä ja kellonaika. Lisätietokenttään voidaan merkitä muu varaukseen liityvä tieto esim. varaajan nimi.

Klikataan "Tee varaus"

Muokataan autovarauksen ajankohtaa ja selitettä. Tämän jälkeen klikataan "Tee varaus".

3. Järjestelmä kysyy siirrytäänkö kassalle, mutta valitaan tässä "tallenna tilaus"

Tallennetaan tilaus.

4. Auton varaus tulee näkyviin kalenteriin punaisella.

Kalenteri ehdottaa jälleen seuraavaa optimaalisinta autoa varattavaksi violetilla värillä.

Auton varaus tulee näkyviin kalenteriin punaisella.

​​​​​​​

1. Varatun auton vaihtaminen toiseen onnistuu helposti klikkaamalla kalenterinäkymässä näkyvää varausta.

Avautuvasta ponnahdusikkunasta päästää vaihtamaan auton toiseen. Klikataan varatun auton numeroa ja valitaan tilalle alasvetovalikosta toinen auto.

Klikataan "Tallenna".

Varatun auton vaihtaminen toiseen onnistuu helposti klikkaamalla kalenterinäkymässä näkyvää varausta.