Ohje - WiseGolf: Ajanvaraustilauksen muokkaaminen kassalla

Verkkokaupan kautta tehtyjä ajanvarauksia pystyy muokkaamaan kassalla, kun asiakas saapuu maksamaan tilaustaan.

Netin kautta varattu lähtöaika muodostaa tilauksen ja sen hinnaksi muodostuu kentän verkkokauppaan asettama hinta. Aika usein kyseinen hinta ei kuitenkaan ole se, minkä asiakas maksaa, vaan hän on oikeutettu johonkin alennukseen. Ajanvarauksen yhteydessä asiakkaalla on vaihtoehtona joko maksaa tilaus samantien tai valita "maksu kassalla". Kun valitaan "maksu kassalla", niin tällöin hinta voidaan asettaa kassalla oikeaksi.


Ohje ajanvaraustilauksen muokkaamiseen kassalla

1. Lista päivän maksamattomista varauksista avautuu kassan yläreunasta kohdasta "kuluvan päivän maksamattomat varaukset".


2. Valitaan tilaus, jota halutaan käsitellä. Klikataan tilauksen oikeasta reunasta "muokkaa".

Kassaan on etukäteen määritetty hintaryhmät, jotka nousevat vaihtoehdoiksi, kun tilausta muokataan. Hintaryhmien perusteella syntyy myös seuranta ja raportointi.

Valitaan "varaustuote"-sarakkeessa olevasta alasvetovalikosta oikea hintaryhmä ja asetetaan "hinta"-kenttään oikea hinta.

Huomaa, että hintaryhmän nimen perään kannattaa merkitä euromäärinen hinta, jotta niitä ei tarvitse alkaa tarkistaa muualta.

Klikataan lopuksi "Tallenna".

Tämän jälkeen tilaus voidaan maksaa normaalisti kassan kautta ja hinta on nyt oikea.

Kun on siirrytty muokkaamaan tilausta, voidaan sille asettaa oikea hintaryhmä alasvetovalikosta sekä muuttaa "hinta"-sarakkeen euromäärinenhinta vastaamaan kyseistä kategoriaa. Lopuksi klikataan "tallenna".


Hintaryhmien asettaminen kassalle

Tuotelistauksesta löytyy oletushintaryhmät tuotteina. Tuotteiden tagina on "kassagf". Voitte muokata näitä vapaasti itse.


Esimerkki kassan hintaryhmistä:

Verkkokauppaan asetettu greenfee-hinta 75 € (tulee kaikille oletuksena). Verkkokaupan kautta tehtävien ajanvarauksien maksutavaksi on mahdollista valita ainoastaan "maksu kassalla".

Esimerkiki kassaan lisätyistä hintaryhmistä:

Toisen kentän pelioikeudenhaltija 55€
Osakkaan vieras 45€
Juniori 30€
SGS 20€
Kultakortti 0€
Vierailuoikeus 0€
FGMA, PGA etc. 0€
Muu ilmainen 0€