Ohje - WiseGolf: Jäsenmaksulaskutuksen ohjeita

Jäsenmaksulaskutus tehdään sopimusten kautta.

Voimassa olevat jäsenyydet:

- Sopimus voimassa toistaiseksi (sopimuksessa ei voimassaoloaikaa eikä vuosilukua)
- Sopimuksella tuotteena jäsenmaksu. Jos jäsenmaksuissa on erilaisia maksuluokkia, jokaiselle maksuluokalle on oma tuote sekä sopimus.
- Tarkasta, että eronneiden jäsenten sopimukset on päätetty, jolloin he eivät saa turhia laskuja
- Tarkasta, että ikään sidotutut maksut kohdistuvat oikein. Hakutyökalulla voi hakea rajatapaukset ja päivittää näiden sopimukset oikean hintaiseksi.
- Mikäli hinta muuttuu, päivitetään tuotteen hinta vuosittain ennen laskutusta. Päivityspyyntö sopimuskannan osalta WiseGolfin tukeen
- Laskutus automaattisesti sopimukseen määriteltynä laskutuspäivänä. Jos laskutuspäivämäärään halutaan kaikille sopimuksille muutos, päivityspyyntö WiseGolfin tukeen. Sopimuksen laskutus välilehdellä valinta lähetä laskut automaattisesti.
- Tarvittaessa uusille jäsenille voidaan generoida jäsenyyssopimukset voimassa olevista sopimuksista (valitaan joku vanha sopimus, joka generoidaan uusille), jos uudet jäsenet tulevat laskutuksen piiriin.
- Päivittää pelaajan statuksen ebirdieen: jäsenmaksu maksettu ja aktiivinen, kun sopimuksen tuotteella on tägi #jäsenmaksu
- Ajanvarauskalenterissa admin näkymässä huomautus, mikäli pelaajalla on jäsenmaksu avoimena
- Automaattiset maksumuistutukset mahdollisia
- Jäsenmaksujen laskuttaminen Oy:n kautta voi olla järkevää.

  • Ry:n ja Oy:n välinen sopimus
  • Laskulle teksti, jossa todetaan Oy:n laskuttavan ry:n puolesta sopimukseen perustuen
  • Maksusuoritukset Oy:ssä taseeen velkatilille, josta poistuvat, kun tilitetään ry:lle sopimuksessa määritellyllä tavalla
  • Pystytään todentamaan maksaneet henkilöt
  • ETUNA: keväällä maksamattomat jäsenmaksut voidaan ottaa vastaan Oy:n kassaan. Kohdistetaan maksu jäsenen avoimeen laskuun. Myös uusien jäsenien maksut voidaan ottaa vastaan tiskillä Oy:n kassaan. Asiakaskokemus paranee, kun pystytään palvelemaan yhden luukun periaatteella.
  • Mahdollistaa myös uusien jäsenyyksien myymisen verkkokaupassa

Ohje - WiseGolf: Maksuperusteinen kirjaaminen esimerkiksi jäsenmaksulaskujen osalta golfissa

Golfseurat laskuttavat jäsenmaksuja yleensä alkuvuodesta. Lasku lähtee kaikille edellisen vuoden jäsenille ja näistä jää yleensä maksamatta aika iso määrä. Maksuperusteinen käsittely on mahdollinen ja voi olla hyvä toimintatapa.

Lue lisää


Laskutuksen jälkeen jäsenyyksiä voidaan myydä esimerkiksi verkkokaupassa ja kasalla. Katso lisää alla olevasta linkistä: