Seuran ja golfliiton osuuksien erittely jäsensopimuksilla

Taustaa:

Muutamat seurat ovat alv-velvollisia ja joutuvat maksamaan 10% alv:n seuran jäsenmaksusta. Liiton osuus maksusta on kuitenkin aina alv 0%. Jos nämä laskutetaan yhtenä tuotteena "Jäsenmaksu 2024", seurat maksavat turhaan alvia tuosta golfliiton osuudesta.

Tämän vuoksi muutamat kentät ovat päätyneet ratkaisuun, jossa jäsenmaksusopimuksilla / laskuilla on kaksi tuoteriviä: seuran osuus ja liiton osuus.

Ongelmaksi muodostuu jäsenyyksien myynti verkkokaupassa: Vaikka nämä paketoitaisiin tuotepaketiksi, niin jos molemmat ovat jäsenyys -tyyppisiä sopimuksia, syntyy kaksi erillistä sopimusta

Uusi toimintamalli:

Seuran osuus (suurempi osuus jäsenmaksusta, alv10%) luodaan jäsenyys -tyyppisenä tuotteena, jossa jäsenyyden tyyppi on jatkuva. Tämä luo automaattisesti sopimuksen.

Liiton osuus (pienempi osuus jäsenmaksusta, alv0%) luodaan normaali -tyyppisenä "tyhmänä" tuotteena. Tämä ei muodosta sopimusta, eikä myöskään nouse mukaan sopimukselle. Asiakas kuitenkin maksaa täyden summan jäsenyydestä (molemmat osat) ja eBirdie -automaatio tulee myös kuntoon sopimuksen myötä. Myös kirjanpitoaineisto muodostuu oikein ja alvt:t kirjautuvat oikein.

Kenttien pitää kuitenkin manuaalisesti käydä käsittelemässä muodostuneet sopimukset niin, että sopimukselle lisätään liiton osuus -tuoterivi ennen seuraavaa massalaskutusta. Tämä voidaan tehdä sitä mukaa, kun sopimuksia syntyy tai vaihtoehtoisesti loppuvuodesta. Mahdollisesti tämä voidaan tehdä myös Wisen tukipalveluiden toimesta massa-ajona.

Lisätietoja:

Miikka Timoska
044 3118803