Osakkeiden peliliput ja koodien generointi

Järjestelmä mahdollistaa pelilippujen käyttämisen digitaalisessa muodossa. Myös painetuille pelilipuille on varmasti omat käyttötarkoituksensa jatkossa. Painettuihin pelilippuihin voidaan generoida koodit, jolloin myös niillä maksaminen onnistuu kassalla ja verkkokaupassa.

Painetut peliliput

Painettuihin pelilippuihin voi tilata Wiseltä koodit, jotka toimitetaan asiakkaalle excel -tiedostona. Koodit ajetaan golfyhtiön järjestelmään ja niillä voi ”maksaa” greenfeen sekä verkkokaupassa, että kassalla. Koodit eivät kohdistu järjestelmässä millekään osakkeelle eli jaettujen lippujen kirjaaminen (kenelle annettu ja mitkä numerot esim. 1-20) jää golfyhtiön vastuulle. Käyttämättömät liput nollataan järjestelmästä kauden päätteeksi. Koodien lisäksi lipuilla on juokseva numerointi/ ID.

Digitaaliset peliliput

Digitaaliset peliliput generoituvat osakkaan omiin tietoihin silloin, kun hän on tehnyt osakkeelle valinnan ”käytän digitaalisia pelilippuja”. Pelilippuja muodostuu golfyhtiön määrittelemä määrä. Liput muodostuvat koodeiksi, mitä voi halutessaan jakaa muille kopioimalla ja lähettämällä eteenpäin. Digitaalisia lippuja pääsee hallinnoimaan osakkeen omistaja tai yritysosakkeelle erikseen nimetty henkilö.

HUOMIO!

  • Niille kentille, jotka ottavat käyttöön sekä paperiset, että digitaaliset liput, tulee järjestelmään laittaa osakkeelle nämä molemmat vaihtoehdot pelioikeuden valintaan. Tällöin digilippuja käyttävät voivat hoitaa valinnan itse ilman toimiston kuormittamista ja paperilipun valitsevat voivat myös tehdä valinnan itse, jolloin valinnasta lähtee tieto sähköpostilla toimistoon. Tärkeää on se, että varmistetaan, ettei tule sekä digi-että paperilippuja. Asian varmistaminen tapahtuu silloin kun paperiliput luovutetaan.

  • Painetut liput kannattaa ottaa joka tapauksessa käyttöön. Varsinkin yritysosakkeiden osalta painettu lippu tulee varmasti edelleen olemaan suosituin vaihtoehto. Yritysosakkeelle voi nimetä vain yhden henkilön, joka pääsee hallinnoimaan digitaalisia pelilippuja, mikä ei ainakaan isoilla lippumäärillä liene toimivin ratkaisu.
    ​​​​​​​

Greenfee-liput: Greenfee-liput toimivat kuten painetut peliliput eli asiakas voi tilata Wiseltä tarvitsemansa määrä koodeja, jotka voi lisätä painettuihin greenfee-lippuihin.